Oskar Ban Brejc je gimnazijski maturant. Že zgodaj se je začel zanimati za pisanje o filmu in pri sedemnajstih letih objavil svoje prvo besedilo v Ekranu. Kmalu se je začel udeleževati kritiških delavnic Ostrenje pogleda in Mad About Film na Liffu. Od takrat njegovo zanimanje za filmsko kritiko in teorijo raste; danes redno objavlja v revijah KINO! in Ekran, pogosto pa prispeva tudi besedila za festivalske kataloge (Kino Otok). Redno se udeležuje filmskih festivalov v regiji, kot sta festival v Motovunu in Sarajevu. Predvsem pa rad gleda filme.

Anja Banko je magistrica francistike in rusistike, samozaposlena v kulturi. Trenutno je strokovna sodelavka v Kinodvorovem programu za otroke in mlade. Je tudi redna sodelavka Redakcije za kulturo in humanistične vede na Radiu Študent ter redaktorica Temne zvezde, mesečne avtorske oddaje o filmu in filmskem. Sicer se ukvarja predvsem s filmsko kritiko, piše za vidnejše domače strokovne filmske publikacije, prav tako pripravlja filmska pedagoška gradiva in vodi filmski krožek na Gimnaziji Bežigrad.

Jernej Trebežnik je etnolog in kulturni antropolog, ki že nekaj let precej svojega časa posveča filmu in filmski kritiki. Redno objavlja na Radiu Študent, v revijah Ekran, Dialogi, KINO!, Kinotečnik in še kje. Veliko obiskuje filmske  festivale v Sloveniji in tujini, z nekaterimi občasno na razne načine tudi sodeluje.

Program