Wouter Jansen je lastnik agencije za festivalsko distribucijo in prodajo Square Eyes. Prvih deset edicij je bil programski vodja mednarodnega filmskega festivala Go Short. Leta 2013 je ustanovil agencijo Some Shorts, ki se je leta 2019 preoblikovala v Square Eyes. Agencija izjemnim nekomercialnim filmom pomaga do občinstva in prepoznavnosti. Filmi Square Eyes so v zadnjih nekaj letih osvojili številne pomembne nagrade v Cannesu, na TIFF-u, v Berlinu, Locarnu in v Clermont-Ferrandu. Jansen je član alumnov Berlinale Talents, predaval pa je na šolah, kot so Le Fresnoy, HEAD Geneva in Nizozemska filmska akademija.

Naj je Carlu Migottu prav ali ne, rodil se je leta 1984 v Venetu. Od leta 2009 je direktor italijanskega festivala Lago Film Fest in ustanovitelj španskega festivala Formentera Film Festival. Ustvarja in režira videe, kratke filme, animacije in dokumentarne filme (Silvio. Here I am[2012], The Amazing Psychophysical Benefits of Cultural Exchange [2009]). Nekoč je bil tudi upravljavec digitalne skupnosti pri platformi Zooppa in umetniški vodja pri Pixartprintingu, zdaj pa je raje osamljen in len svobodnjak.

Varja Močnik se v celoti predaja filmu, vse odkar je zaključila študij filma in režije v Ljubljani. Že desetletje deluje kot televizijska režiserka, njeno zadnje delo pa je dokumentarec LP film Buldožer – Pljuni istini u oči (2017). O  filmu je pričela tudi pisati in kasneje postala urednica filmskega programa pri Slovenski kinoteki.  Z mednarodnim filmskim festivalom Kino Otok sodeluje že od njegovega nastanka, pri čemer je zamenjala številne vloge, zadnjih nekaj let pa deluje kot selektorica filmskega programa. Trdno verjame v svobodo filmskega izražanja in film obožuje v vseh njegovih formah in žanrih.

Program