Back to the top

Program

Dear Mr. Burton

FeKK SLO

V treh sklopih se bodo za naziv slovenskega zmagovalca festivala potegovalo sedemindvajset filmov slovenskih avtoric in avtorjev. Ravno te pa predstavljajo tudi ciljno skupino festivala, saj jim FeKK omogoča izmenjavo idej, vzpostavljanje stikov ter vpogled v tujo kratkometražno produkcijo.

Jabolko, trije prepecenci, jogurt

FeKK YU

Mednarodni tekmovalni program FeKK bo letos ponudil izbor odličnih filmov, ki so jih ustvarili avtorji držav bivše Jugoslavije (Slovenija, Hrvaška, Črna Gora, Kosovo, Severna Makedonija, Srbija, Bosna in Hercegovina).

cavalcade

EFA: SHORT MATTERS!

Program predstavlja izbor najboljših evropskih filmov, ki so leta 2019 tekmovali za Evropske filmske nagrade, ki jih kot vzporednico ameriškim Oskarjem podeljuje Evropska filmska akademija (EFA).

Kora_1

VZHODNO OD RAJA

Pogled na filme iz širšega sosedstva in vzhodnih provenienc.

Zlata legenda

FeKKSTIVAL: LAGO

Letošnji festival v gosteh je edinstveni Lago Film Fest iz Benečije in v Ljubljano prinaša dva skrbno izbrana programa, ki nam razkrivata tako filmske bisere festivala, kakor prinašata vpogled v komedijo absurda all’italiana.

hydra3

INSTANT KULT: EMA KUGLER

Instant kult vsako leto pripoznava in predstavlja opuse različnih režiserk in režiserjev, katerih (povečini) kratkometražna dela izžarevajo samosvojo in homogeno avtorsko vizijo. Filmi kultnega potenciala in filmarji, na katere bo potrebno v ne tako oddaljeni prihodnosti še kako resno računati.

incident

HOMMAGE: OSTLUND

Poklon velikim mojstrom sedme umetnosti in opomnik, da so tudi veliki začeli kratko.

Neutudum

FeKK SLO: Drugi Val

Novost v letošnjem programu, za prgišče neodvisnih bravur domačih avtorjev, ki izkazujejo svežino in brezkompromisnost in na katere v prihodnje kanimo še računati.

635857036047587458996198617_old_movie-450x225

SFA: EVOLUCIJA KATASTROFE

Izbor filmov iz SFA arhiva.

Katastrofekk

KATASTROFEKK

Off program, poznonočni filmski izleti v bizarno.